/Be my Guest

Blyco Textile Group; alles behalve stoffig!

Vanuit een gloednieuw pand aan de Marssteden in Enschede, zorgen 2 Tukkers en hun team ervoor dat er een Twentse sfeer is in Harrods,Londen, dat de dance-events Black & White Sensation mede dankzij hen ook echt een sensatie zijn, en dat de liefde voor (FC-) Twente ze zelfs naar een van de beste clubs van Engeland, Arsenal FC, leidt….. 


Het is 1988 als Max Abraham, oprichter van M&S Mode, Blyco Textiles koopt van Blydestein Willink. Hij zorgt ervoor dat het productiebedrijf wordt omgezet naar een handelsonderneming en zo treft Arno Fabels het aan als hij in 1990 in dienst treed bij het bedrijf dat dan nog aan de Oosterstraat in Enschede ligt.

Gerald Broek & Arno Fabels

Gerald Broek & Arno Fabels

Na een verhuizing in 1991 naar de Twekkeler Es, is het in 1995 zover: Arno Fabels gaat samen met Gerald Broek de directie van het bedrijf vormen. De mannen kennen elkaar nog van de textiel-technische opleiding bedrijfskunde op de Maere en gaan nu samen de uitdaging aan! Op dat moment zijn er 2 afdelingen: displays en fabrics, en worden er voornamelijk decoratiestoffen en displays geleverd ten behoeve van o.a. etalages en beurzen.

De ESPRIT etalages, maar ook die van Hennes & Maurits worden gesierd door materialen van Blyco. H&M heeft Arno te danken aan zijn uitstekende contact met een zakenman die hij zeer bewonderd: Andreas Gesschwein, eigenaar van de Duitse wereldspeler EuroDisplay.

                                                                                                                                                                                                                           

Ook Arno en Gerald ervaren door de jaren heen verschuivingen in de markt en gaan innoveren.

Er wordt een collectie ontworpen, 2LIF, die kant en klare artikelen, zoals banieren, tafellopers, kussentjes ed. aanbiedt aan tuincentra. De collecties in interieurtextiel blijken goed aan te slaan en in de toekomst zijn de verwachtingen over verdere groei hiervan hoog. Niet alleen de groene warenhuizen, maar ook de Aldi, Leen Bakker en Lidl zijn klant.

Zo staat Blyco steeds meer in de schijnwerpers en krijgt het ook volop belangstelling van de media. Bij de presentatie van de outdoor textielcollectie op een beurs, vallen met name de foto-realistische banieren op en pakken bladen als o.a. de Vivenda en programma’s als ‘Eigen Huis..’ deze trends enthousiast op.
En………. er is NOG een hele bijzondere klant…….. 

Harrods christmas parade

Harrods christmas parade


Jaren geleden had Blyco een kantoor in Engeland, en zo is het contact met warenhuis Harrods in Londen ontstaan. Sta eens wat langer stil voor de etalages als u er weer eens bent….ook hier wordt nauw samengewerkt met Twente, en leveren Arno en Gerald het compleet passende pakket aan stoffen, tafelkleden, linten ed. Zelfs het personeel is al gestoken in gilets van de stoffen van Blyco. Alles uiteraard voorzien van een brandwerende coating, zoals dat wordt voorgeschreven.


En bezoekt u Londen tegen de kerst? Ga dan beslist kijken bij de Harrods Christmasparade en breng een bezoek aan de ‘grotto’ waar Santa Claus in een sprookjesachtige sfeer, elk jaar weer met een ander thema, de kleintjes en hun ouders ontvangt. En die sfeer…..komt natuurlijk voor een deel uit Twente!


Dat decoratie vele gezichten heeft, laat ook de aankleding van de dance-evenementen Black & White Sensation zien. Ook hier zorgt het team van Blyco voor de aankleding met behulp van brandvertragende stoffen zodat er veilig gefeest kan worden.

Omdat de meeste klanten buitenlandse bedrijven zijn, lijk het de, van nature niet zo schijnwerper-gerichte, heren in eerste instantie niet zinvol om in Nederland te gaan netwerken.

De liefde voor Twente en voetbal zorgt voor sponsorring van FC Twente, en tot hun verbazing blijkt de kracht van vriendschap, sport en zaken hun meer op te leveren dan dat ze hebben kunnen voorzien. 

Er is behoefte aan kant en klare gordijnen, vlaggen en kussens met het FC Twente logo en zo gaat een nieuwe, sportieve collectie succesvol van start.

Good news travels fast en inmiddels hebben ook clubs als NAC, Vitesse en Groningen interesse getoond en……stak het nieuws via Twente zelfs ‘het Kanaal’ over en heeft Arsenal FC ook belangstelling kenbaar gemaakt. 

Voor de toekomst hopen de mannen de omzet van de vlamvertragende stoffen te verhogen,de outdoor collectie te kunnen verbreden en het merk 2LIF verder uit te bouwen.

Arno Fabels en Gerald Broek blijven ondanks alle successen in binnen- en buitenland nuchter met hun benen op de grond staan, hoewel……..als u langs de Marssteden 210 in Enschede rijdt en er brandt nog laat licht…… weet dan dat er op meer plekken in Twente aan een droom gewerkt wordt……….ssstttt ……Kerst 2011 voor Harrods is in aantocht!

 www.blyco.com