/Be my Guest

FRNK by Frank Gröniger

Gek op bloemen, bloemen houden van mensen, zeg het met bloemen… Bekende gezegdes, maar er is meer dan roosjes met gipskruid en tuiltjes fresia’s! Over het betreden van nieuwe paden en de samenwerking met o.a. Cartier en Louis Vuitton….
Ontmoet Frank: de eerste floraldesigner met een eigen pret a porter lijn!

Frank Gröniger in Cuba

Frank Gröniger in Cuba

Geboren in de prachtige countryside van Noord-Twente lijkt niets er in eerste instantie op dat Frank, die opgroeit op een boerderij, later op unieke en vernieuwende wijze met diezelfde natuur aan het werk zal gaan.

Vanuit zijn gevoel voor smaak en creativiteit begint Frank aan de banket- en koksopleiding met de bedoeling zijn eerste professionele stappen binnen de horeca te zetten.

De opleiding ontwikkelt zijn creatieve gevoel voor mooie produkten en kwaliteiten en besteed ook aandacht aan het gastheerschap en de ambiance. Frank begrijpt al snel dat alleen een stuk vakmanschap niet voldoende is. Gastvrijheid, de juiste sfeer en vooral eens van de geijkte paden durven afwijken daar geloofd hij in. Hoewel het begrip ‘ lifestyle’ in die tijd nog niet bekend is, begint Frank al ideeen in deze richting te krijgen en ziet kansen.

Ook conceptueel denken is een kreet die in die jaren nog niet gebruikt wordt, maar Frank is er al lang mee bezig. Ondertussen is zijn aandacht voor het culinaire verschoven naar de aankleding, de sfeer: bloemen hebben zijn belangstelling gekregen en hij besluit het roer om te gooien en gaat de volgende 6 jaar werken in Denekamp bij een bloemenzaak.

Frank begrijpt al snel dat er meer te doen valt dan enkel het verkopen van een doorsnee boeketje bloemen en een standaard winkelinrichting. Alleen: niemand doet het en iedereen blijft binnen hetzelfde patroon met de materialen, winkel en bloemen omgaan.

Frank niet, hij denkt out of the box!

Pand FRNK in Ootmarsum

Pand FRNK in Ootmarsum

Hij waagt het erop: zijn gevoel zegt hem dat er anders gedacht en gehandelt kan worden en hij besluit het politiebureau in Denekamp te kopen en tot bloemenzaak om te bouwen. Met zijn compleet andere- en luxere assortiment en behoorlijk onderscheidende winkelpresentatie trekt hij vervolgens een grote regionale klantenkring aan.

Hoe succesvol zijn stappen ook zijn, Frank overweegt toch een tijdlang om Twente voor Amsterdam te verruilen. Deze stad en haar inwoners en daarmee haar inspiratie en mogelijkheden fascineren hem en hij wil er eigenlijk wel deel van uitmaken…

Maar toch…denkt hij steeds als hij de A1 weer afrijdt richting Twente…hier ligt nog een grotere markt voor mij open…niet in Amsterdam! Opgelucht over zijn definieve keuze voor Twente besluit hij in 2005 het Oude Postkantoor in Ootmarsum te kopen en zijn nieuwe zaak FRNK aan het internationale publiek te presenteren.

Weer een stap dichter bij het realiseren van zijn ideeen en dromen komt Frank in aanraking met het juweliershuis Cartier en styleert met zijn bijzondere creaties de show in Amsterdam. Ook Carre, waar de uitreiking van de Televizierring plaatsvindt, neemt contact op met Frank en vraagt hem de show rond de uitreiking met zijn bloemontwerpen aan te kleden.

Show Cartier

Frank treedt steeds verder en vaker buiten de (winkel-) paden en treft op een van zijn reizen naar China een Koreaan die hem aanspreekt. De man werkt voor couturier Louis Vuitton en zoekt een stylist voor de stores in Zuid-Korea.

Frank’s naam had hij al in de wandelgangen gehoord, dus……………

Breken er weer spannende- en creatieve tijden aan voor Frank Gröniger: niet alleen de samenwerking in Azie met niemand minder dan Louis Vuitton, maar, dichter bij huis, ook de samenwerking met Geert Steinmeyer.

In samenwerking met hem bedenkt Frank een pret a porter lijn voor floral designs. De lancering van de pret a porter lijn ‘Living in Nature’zal in september op de Spoga Messe in Keulen, Duitsland, zijn.

Daarnaast verzorgt hij ook de aankleding en styling van de showrooms en beursen in binnen- en buitenland van Hartman Tuinmeubelen.

En Frank…die heeft het gevoel dat hij pas aan het begin staat: de ontwikkelingen en projecten beloven sleutels te zijn met toegang tot nieuwe deuren…

Achter elke nieuwe deur zal hij weer een adembenemende sfeer en zijn eigen floral signature achterlaten en daarmee de wereld weer een stukje kleurrijker maken!

www.frnk.eu