/Be my Guest

Marloes Kleine Snuverink, de vrouw achter Space Winner!

Dat successtories niet alleen zijn voorbehouden aan hen die naar Amerika gingen om daar hun geluk te beproeven, bewijst Space Winner uit Enschede. Over de ruimte krijgen en out of the box denken.

Marloes kleine Snuverink

Marloes kleine Snuverink

Hoewel… het begin van dit verhaal start wel in de USA van waaruit twintig jaar geleden Gerrit kleine Snuverink het idee van self storage meebracht naar Nederland.

Het familiebedrijf bestond toen uit Snuverink Twepa, een groothandel in verpakkingsmaterialen, disposables, bedrijfskleding en kantoorartikelen. Hoewel Gerrit en zijn drie zusters druk waren met het runnen van de zaak en hij zich daarnaast nog met onroerend goed bezig hield, liet het idee van de opslagruimtes hem niet los.

In zijn nicht, Marloes kleine Snuverink, zag hij de ideale persoon om dit op te zetten.

Marloes, die in 2000 haar HEAO diploma haalde, zou oorspronkelijk bij Snuverink Twepa gaan beginnen maar had wel oren naar dit nieuwe avontuur.

Zo opende in mei 2001 Space Winner haar deuren in Enschede op het stuk grond dat Gerrit, destijds al met vooruitziende blik, gekocht had en waar zich laten ook de Twentse Dozencentrale zou gaan vestigen; ook onderdeel van het familiebedrijf.

Space Winner maakte een enorme groei door en er bleek een grote behoefte te bestaan aan self storage. Al na 3 jaar werd break even gedraaid en tot 2009 heeft men een stijgende lijn weten te handhaven. Natuurlijk werden ook hier de gevolgen van de recessie merkbaar, maar echt reden tot klagen is er gelukkig niet en de omzet van 2009 staat nog altijd in de top 3 van opbrengsten.

Met de stijgende lijn en de groei van de afgelopen jaren kwam Marloes kleine Snuverink erachter dat de werkzaamheden voor 1 persoon teveel waren geworden.

Daniel Aydin, toen nog student, kwam in 2004 als parttime hulp in dienst. Hij voerde uiteindelijk zijn afstudeeropdracht bij Space Winner uit en verdeelt tegenwoordig zijn fulltime baan over de vestiging in Enschede en de vestiging in Zwolle.

Beide vestigingen werken volgens hetzelfde concept en vullen elkaar goed aan.

In Zwolle zwaait neef Joost kleine Snuverink de scepter over 8000m2 en 875opslagruimtes. In Enschede doet Marloes dat over 6000 m2 en 670 opslagruimtes en verhuurt daarnaast ook nog transportbussen, aanhangers en brievenbussen. Uiteraard kunnen er ook verhuisdozen, tape en ander inpakmateriaal worden gekocht.

Terugkijkend op de laatste 10 jaar concludeert Marloes dat de markt en de doelgroepen niet wezenlijk veranderd zijn, maar dat er, dankzij de recessie, wel een verandering is in de reden voor opslag. Voorheen werden de ruimtes vooral benut voor de inboedelopslag vanwege verhuizingen, maar nu worden diezelfde ruimtes ook benut door mensen die niet gaan verhuizen maar meer ruimte in hun woning willen creëren en daarom zaken opslaan.

Wie wel iedere keer opnieuw weer verrassen en verbazen zijn de mensen zelf.

Hartverwarmend zijn de klanten die komen bedanken voor de fijne samenwerking en dat met boeketten bloemen totaan gedecoreerde dakpannen tot uiting brengen.

Hilarische momenten zijn er telkens als klanten vragen naar de kleinste ruimte om hun complete inboedel in op te slaan. Die ruimte is namelijk 1x1x1 ! Tenzij we te maken hebben met Barbie en Ken die hun poppenhuis willen opslaan, gaat dat niet lukken!

En helaas voor de dames:het wordt herhaaldelijk bevestigd dat zij niet zo’n goed ruimtelijk inzicht hebben. Het mooiste voorbeeld hiervan is een dame die zo lang klant was dat ze van Space Winner na 5jaar een kadobon kreeg en…dat men verwacht dat ze over 10 jaar wel weer voor een jubileumgeschenk in aanmerking komt!

Ook hebben ze helaas met mindere klanten te maken, en dan wordt hiermee voornamelijk de slecht betalende klant bedoeld. Met dank aan het internet heeft Space Winner nu via sites als Hyves en Facebook, ‘verdwaalde’ klanten terug kunnen vinden en alsnog de rekeningen betaald gekregen.

Inmiddels is Space Winner een begrip geworden in de regio. Niet alleen bekend vanwege de goede service en klantvriendelijkheid, maar ook als gewaardeerde sponsor van voetbalclub FC Twente, diverse amateur sportverenigingen en lid van verschillende netwerkclubs. Zo levert zij een bijdrage aan het welzijn en welslagen van de regio.

Voor de toekomst heeft Marloes kleine Snuverink de wens om haar zaak en diens vestigingen te laten groeien, vermits het niet ten koste gaat van de geleverde kwaliteit. Ze blijft alert op mogelijkheden voor nieuwe locaties en houdt binnen haar vakgebied goed bij wat de branche en haar concurrenten bezighoudt.

De nieuwste uitdaging heeft zich inmiddels al aangediend: Space Winner XL: grotere opslagruimtes bedoeld voor de zakelijke markt.

Zo wint Space Winner niet alleen steeds meer ruimte, maar ook een steeds groter deel van de markt. En Marloes ….die heeft al lang ons hart gewonnen!

www.spacewinner.nl