/Check-in Check-out

De Creatieve Fabriek Meeting & Events: een vervolgstap voor evenementen!


Waar Amsterdam al jaren pronkt met zijn Westergasfabriek, Rotterdam met de Kop van Zuid, en Utrecht zijn evenementen houdt in een oude mengvoederfabriek, de Fabrique, daar houdt Hengelo zijn meetings & events in de Creatieve Fabriek.

Rob Kouijzer

Rob Kouijzer


In januari 2010 zijn Rob Kouijzer en Frank Hendriks gestart met de Creatieve Fabriek Meeting & Events.

De heren houden residentie in een bijzonder stuk Twents industrieel erfgoed: de Creatieve Fabriek, voorheen Hazemeijer & Co en later Holec. Een unieke plek die zeker thuishoort in de hierboven genoemde rij met opvallende locaties.

Rob vertelt dat het afzetgebied verder reikt dan Hengelo en Twente… heel Oost-Nederland, van Apeldoorn en Zwolle tot Arnhem, wordt benaderd en uitgenodigd. Een tweede locatie als deze is niet in dit gebied te vinden.

Creatieve fabriek

Creatieve fabriekHet gebied van de CF beslaat ca. 10.000 m2 en omhelst een restaurant, theater, beurs/congreshallen en diverse vergaderzalen/ruimtes. Men kan er voor de deur gratis parkeren op het parkeerterrein dat plaats biedt aan 750 auto’s. Er wordt met een eigen catering gewerkt en in totaal werken er momenteel ca. 30-40 medewerkers.


Lourens Fair

Lourens Fair


Rob en Frank kunnen al snel uitstekende referenties aan hun lijst toevoegen: een groot feest voor Akzo, het fusiefeest van Welbions maar ook de exclusieve Lourens Fair halen ze naar de Creatieve Fabriek.

De doelgroep waarop men zich richt is breed: van het zakenleven tot de Provincie, van de Universiteit tot de particuliere bezoeker. Ook beursorganisatoren zijn interessante partijen, zeker omdat het Expocenter in Hengelo haar deuren gaat sluiten.


Enthousiast vertelt Rob Kouijzer over o.a. de bijzondere show Fuerza Nova die later dit jaar in de Creatieve Fabriek wordt verwacht.

Fuerza Nova is een hippe en energieke all-in experience waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Het publiek staat en de show speelt zich op de diverse podia rondom hen heen af!

Het is fysiek theater met ’s werelds beste performers op het gebied van circusacts (former: Cirque Du Soleil), percussie, hiphop, streetdance en tapdance. Alles ondersteund door een waanzinnige live-band met dj, onder leiding van de bekende slagwerker Lucas van Merwijk.

Fuerza Nova

Fuerza Nova

Ook nemen de plannen voor het houden van een zogenaamde car booth sale (verkoop van (vintage) merkkleding) steeds vastere vormen aan.

Er zijn ongelooflijk veel ideeën en even zoveel mogelijkheden en met deze bijzondere locatie halverwege de route Amsterdam – Berlijn zit het met het publiek en de bijzondere events wel goed!

www.creatievefabriek.nl/meeting-events/blog


Frank Hendriks

Frank Hendriks