/Guess who's here

Jurk op maat! Not only for the bold & the beautiful!

Fashion en designers zijn hotter dan ooit. De aandacht hiervoor wordt getrokken door de populaire TV-serie The Bold & The Beautiful. De Britse Trinny en Susannah houden Nederlanders een spiegel voor in Missie Holland en daarnaast krijgen ontwerpers kansen dankzij Project Catwalk. Maar……..wie dragen en kopen deze adembenemende japonnen? Terwijl couturiers hun drempel verlagen en met grote winkelketens gaan samenwerken, begint in Enschede Albert Aksu met Jurk op Maat……….

Vader Aksu komt lang geleden vanuit Turkije naar Nederland. Hoewel hij niet uit de textiel komt besluit hij samen met zijn broers een loonconfectiebedrijf te beginnen. Zijn zus brengt hem de kneepjes van het kleermakersvak bij en zo leert een oplettende Aksu sr. in de praktijk alles van snijden tot patroontekenen. Hij is vastbesloten het vak tot in de puntjes te gaan beheersen en het bedrijf te laten slagen. Zijn enorme drijfveer en kracht zorgen ervoor dat de zaak succesvol wordt en gaat produceren voor grote namen als C&A, Karstad en Terstal. In 2000 besluit Aksu sr. met het bedrijf te stoppen en zich op andere zaken te gaan richten.

Albert, die al jaren zijn vader vol bewondering volgt, studeert af aan de HBO-Communicatie. Als hij voor de zoveelste keer zijn zussen hoort klagen over hoe lastig het is om mooie betaalbare avondjaponnen te vinden, weet hij het zeker: hij heeft alles in huis om in die behoefte te voorzien.

De garage aan het huis in Enschede wordt tot showroom omgebouwd en zijn vader, die op dat moment een atelier heeft in Lichtenvoorde, helpt hem aan de productiekant in het buitenland. De website wordt gemaakt et voila: Jurk op Maat is geboren! 

Dit is echter nog maar het begin en op 21-jarige leeftijd moet Albert, net zoals senior destijds, alles zelf doen: van inkoop tot verkoop en administratie. Vol passie en geloof in zijn onderneming en product zet Albert zich in om klanten naar zijn site en atelier te lokken. Zijn doelgroep is breed in leeftijd, maat en smaak. Iedere vrouw moet en kan zich mooi voelen is zijn credo. De prijs mag geen belemmering vormen en zal voor velen toegankelijk zijn.

Steeds meer klanten vinden de weg naar Jurk op Maat en om aan de groeiende vraag te kunnen blijven beantwoorden opent Albert in oktober 2010 een winkel in Gouda. Hier worden de klanten uit de Randstad en uit Belgie ontvangen.

Albert krijgt het steeds drukkker en met een winkel in Gouda, een showroom in Enschede en het atelier in Lichtenvoorde is het zaak om goede afspraken met de  buitenlandse ateliers te maken zodat alles op tijd blijft komen en ook blijft beantwoorden aan de vereiste kwaliteit.

Door het succes van ondermeer de trouwjaponnen collectie is er ook Pak op Maat voor de heren bijgekomen. De mannen kunnen hier niet alleen voor hun trouwpak terecht maar ook voor business- en casual suits en hemden  Klanten kunnen hun kleding mee-ontwerpen: de kwaliteit en de kleur van de stof, het uiteindelijke model….in samenspraak met Albert wordt ieder ontwerp uniek. Het is alsof je een personal designer hebt die exclusief voor jou ontwerpt.

Hoewel de zaken al voorspoedig gaan is dit voor Albert nog maar het begin van zijn carriere. Met name het bespreken van de designs en stoffen met de klant, het inkopen van nieuwe materialen en het zelf gaan ontwerpen in de toekomst hebben zijn focus.

Er zijn plannen om de showroom in Enschede en het atelier in Lichtenvoorde samen te voegen in Enschede en er staat een nieuwe winkellocatie in Zuid-Oost Nederland op het verlanglijstje.

Albert trekt zijn eigen plan en vaart zijn eigen koers. Een koers die hij ingezet heeft dankzij zijn vader die hij mateloos bewondert en respecteert en die hem 24 uur per dag terzijde staat.

Samengevat is er voor alle nuchtere dames en heren geen excuus meer om er niet grandioos uit te zien! Oh…en wat de veelgehoorde kreet ‘doe maar normaal’ betreft: doe dat inderdaad eens en zorg ervoor dat je met een perfect zittende japon of kostuum voor de dag komt in een ontwerp en kleur die je flatteert! Dat niet doen zou pas gek zijn!

www.jurkopmaat.nl

www.herenpakopmaat.nl