/Saz in the City

Mag het ietsjes meer zijn…….

Nederland waterland, kaasland, fietsland…maar culinair land?

Het blijft toch sukkelen met ons en ons gevoel voor smaak en presentatie.
Neem de doorsnee kop koffie op een willekeurig terras: een angstig klein kopje met een lauwwarm goedje en als je pech hebt géén, maar als je nog meer pech hebt zo’n CANDY koekje erbij.

Ik weet niet welke gesjeesde Lts-er Consumptieve Techniek er aan de wieg van dit koekje heeft gestaan, maar een flinke boete en verplichte omscholing tot een ander vak zou ’s mans deel moeten zijn. Bah, wat een rommel!

Kijk nou toch es naar onze buren mensen; neem die vrolijke zuiderburen: een enorme kom verse, hete koffie met een kunstig gebouwde stellage van Rombouts erboven op, lekker een aantal (want op 1 been kunnen we niet staan) pralines en koekjes erbij, glaasje water ernaast, mooi op zilveren dienblaadje, da’s pas gezellig.

Ik bestelde een poos geleden in een restaurant in deze contreien een schnitzel. Ik bedoel maar: wat kan daar nu fout aan gaan. Ik sneed het doormidden et voilà…het bloed (nooit geweten dat dàt nog in een schnitzel zat) baande zich wild een weg naar de vrijheid.

Na alle kunsten van Circus Hoepla uit de hoge hoed te hebben getrokken teneinde de aandacht van de bediening te trekken, werd mij doodleuk vertelt dat er niets mis mee was: de kok bakt hier alles medium !!!!

Nee, dan de Pruisen: nix geen 1 schnitzel… standaard 2 lappen, gelijk waddeneilanden zo groot, op je bord en nog ambachtelijk door zo’n fijne Metzger bereidt ook.

Geen wonder dat dit het land van de sauzen is…dan proef je het eten niet zo.
Enne kookparels….voeg maar even zelf niets aan de recepten toe …da’s maar veiliger en dan mag het gerust ietsjes meer zijn!